Du skulle tro att du som vegetarian bara skulle behöva undvika köttprodukter och du skulle okej att äta allt, men tyvärr, med vårt livsmedelsindustri fungerar det inte exakt. Ett antal livsmedel verkar vegetarian, men det är egentligen inte, vilket innebär att om du skär kött ur din kost måste du ägna särskild uppmärksamhet åt vilka ingredienser du äter. Ibland tillsätts animaliska produkter bara för smak, men andra gånger brukar de användas för att bevara mat eller lägga till deras konsistens.

Redaktörens anteckning: De livsmedel som anges nedan kan ibland innehålla köttprodukter, men det är inte alltid fallet. Se till att du alltid kontrollerar ingredienser om du är orolig, att det kanske inte är vegetarianer

"När du följer en vegetarisk kost kan du vidarebefordra de uppenbara djurkällorna för mat - den hamburgare, varmkorgen eller fisk taco", säger Lara Felton, RDN och nutritionchef på ShopWell, en app som kan hjälpa till Konsumenter hittar dolda ingredienser, via e-post till Bustle. "Men det här är de självklara, och det blir svårt när man måste titta på ingredienser i till synes säkra livsmedel och försöka lista ut vilka som kan ha animaliska härledda ingredienser."

Om du är vegetarian, eller om du bara inte gillar att äta kött, var noga med att överväga dessa överraskande 11 livsmedel som ofta inte är vegetarianer, så att du inte konsumerar något du inte vill äta utan att veta.

1. Vit socker

Allt du bageri där ute, akta dig. Raffinerat socker tillverkat av sockerrör filtreras med benstråle, vilket resulterar i sötningsmannens vita färg, enligt Huffington Post. Själva sockret innehåller inte dessa benpartiklar, men det kommer i kontakt med djurbenet innan det förpackas.

2. Pommes frites

Komfortmat kan tyckas vara ett bra köttfritt alternativ, men ofta sprutas dessa spetsar i en animalisk fettbaserad olja. "Fråga alla stekt restaurangmat, om inte annat anges", säger Tiffany Newenhouse, RD över e-post. "Ibland stekar de sina livsmedel i djurfett som fläsk eller nötkött."

3. Bananer

Hur kan en frukt inte vara vegetarian? Skyll på pesticiderna. Vissa bananer innehåller en spraybeläggning som kallas chitosan som ska förlänga banans hållbarhet, enligt Science Daily. Emellertid är denna beläggning ett derivat av räkor och krabba skal, vilket utgör ett problem för vegetarianer.

4. Red Candy

Det är svårt att föreställa sig hur ett hårt godis inte kunde vara vegetarian, men de får sin färg från en så oskyldig källa. "Var uppmärksam på var den röda färgen kommer ifrån i en matvara", säger Beth Warren, MS, RD, CDN via e-post. "Carmine, även identifierad som Crimson Lake, Cochineal, Carminsyra, och Natural Red # 4, är en röd färg som härrör från små röda parasitskala insekter."

5. Parmesanost

De flesta ostar är bra för vegetarianer, men särskilt parmesanost orsakar ett problem. För att vara certifierad som äkta parmesanost måste mejeriprodukten vara förberedd med hjälp av djurskal, som kommer från en babykalv, enligt Vegetarian Society.

6. Pie

Pie verkar definitivt inte som att det skulle innehålla kött, men många pajskorpor innehåller smör som en av deras huvudingredienser. Detta gäller för många färdiga pajskorpor du kan hitta i stormarknader också, inklusive boxed mixes.

7. öl

"Några öl klargörs med en mängd olika djurbaserade botemedel", säger Warren. "Gelatin (från djurben), isinglas (från fiskblåsor), benmärg och kasein är möjliga ingredienser."

8. Vitaminer

Du tänker nog inte två gånger om vad som finns i ditt kosttillskott, men du kanske vill börja nu. "Kontrollera alltid etiketterna, eftersom de vanligtvis kommer att notera vegetarian eller vegan på förpackningen", säger Newenhouse. "Många gånger fyller fyllmedel som gelatin från animaliska produkter."

8. Miso-soppa

Miso soppa innehåller en ingrediens som kallas torkad bonito, även känd som fiskflingor. "Andra asiatiska rätter kommer att använda fisksås", säger Newenhouse. "Eftersom det här kan vara mycket allergiframkallande mat, kommer de flesta platser att avslöja informationen på menyn eller hemsidan. En enkel vegetabilisk kimchi kan dock ha en fisksås gömd."

9. Yoghurt

Även om vi alla vet att yoghurt inte är vegan, kan vissa märken inte vara vegetarianer. Vissa yoghurt innehåller gelatin, som används för att tjockna texturen, men gelatin är gjord av att koka huden, brusk och ben från djur.

10. Bean and Cheese Burrito

"En bön och ost burrito är ett klassiskt vegetariskt val och något du kan hitta i någonsin livsmedelsbutiken frusen matgången, så vad kan gå fel?" säger Felton. "Ja, refried bönor är vanligtvis gjorda med svin, vilket gör dem till det minst vegetariska vänliga bönvalet."

11. Caesarsallad

Många vegetarianer väljer sallad, men var försiktig med många Caesars. "Caesar salladsdressing är ofta gjord med ansjovispasta, så även om resten av salladen kan vara köttfri är det inte säkert, " säger Felton.

I allmänhet har dessa livsmedel risken att inte vara vegetarian, men fråga eller kontrollera ingrediensetiketten för att se om du är bra att gå.